connection icon

Inbedrijfstelling met Enphase

Met de Enphase Installer Toolkit mobiele app is het eenvoudig te bevestigen dat alle componenten zijn aangesloten en werken zoals verwacht.
Enphase Installer Toolkit Icon

Installer Toolkit Mobiele App

Voordat u uw eerste Enphase-systeem in gebruik neemt, moet u de Installer Toolkit downloaden in de Apple Store of Google Play en inloggen met uw Enlighten-logingegevens.

Heeft u geen Enlighten-account? Bezoek onze Setup-pagina om te leren hoe u uw Enlighten-account kunt aanmaken.

Tijdens het inbedrijfstellingsproces gebruikt u de Installer Toolkit om de volgende stappen op locatie uit te voeren:

1. Scan de barcodes van het serienummer van de componenten in de Envoy
  2. Maak verbinding met de Envoy met uw mobiele apparaat (met behulp van de AP-modus)
  3. Configureer de Envoy en controleer de installatie van het systeem
  4. Verbind de Envoy met het internet
  5. Plaats het systeem in de Productie Stand-by Modus

Bekijk de onderstaande video's voor een introductie in het proces. Raadpleeg deze Aan de Slag Gids voor stapsgewijze aanwijzingen over het proces.

Bekijk deze vooraf opgenomen webcast om de efficiëntie van uw installatie te verbeteren met behulp van de Installer Toolkit.

Barcode Icon

Scan Micro-omvormer Barcodes

Het scannen van al uw micro-omvormers barcodes in de Envoy versnelt het inbedrijfstellings- en verificatieproces. U hoeft niet te wachten tot de Envoy de micro-omvormers ontdekt, want u vult zijn database met alle apparaten die gebruik maken van de Toolkit.

Bezoek de Help-pagina's van de Installer Toolkit hieronder voor meer informatie over het scannen van micro-omvormers op de kaart van uw papier array.

Enphase Envoy Icon

Verbinden met de Envoy

Bekijk deze korte video om te leren hoe u verbinding kunt maken met de Envoy met behulp van uw mobiele apparaat en de Installer Toolkit mobiele app.

Verbinding maken met Envoy in AP-modus op uw iOS-apparaat
Verbinding maken met Envoy in AP-modus op uw iOS-apparaat
Leer hoe u de Envoy in AP-modus kunt plaatsen en verbinding kunt maken met het privé-netwerk van de Envoy met behulp van de Installer Toolkit op uw iOS-apparaat.
Maak verbinding met Envoy in AP-modus op uw Android-toestel
Maak verbinding met Envoy in AP-modus op uw Android-toestel
Leer hoe u de Envoy in AP-modus kunt plaatsen en maak verbinding met het privé-netwerk van de Envoy met behulp van de Installer Toolkit op uw Android-toestel.

Het bijwerken van de Envoy met behulp van de Installer Toolkit

Zodra u verbinding heeft gemaakt met de Envoy met Installer Toolkit, zal de app u op de hoogte stellen als u de Envoy software moet updaten. Het is een goede gewoonte om dit te doen voordat u verder gaat met de rest van het inbedrijfstellingsproces. In deze Aan de Slag Gids wordt u met behulp van de Installer Toolkit mobile app door het updateproces geleid.

Gear Icon

Configureer de Envoy en Verifieer de Installatie van het Systeem

De onderstaande video's laten zien hoe u de Installer Toolkit kunt gebruiken om de Envoy-S Standard of Envoy-S Gemeten te configureren.

Hoe kan de Envoy-S Standard worden geconfigureerd met behulp van de Installer Toolkit?
Hoe kan de Envoy-S Standard worden geconfigureerd met behulp van de Installer Toolkit?
Leer hoe u de Installer Toolkit kunt gebruiken om een succesvolle installatie van Enphase Micro-omvormers te bevestigen en de Envoy-S Standard aan te sluiten voor rapportage aan Enlighten.
Hoe kan de Envoy-S Gemeten worden geconfigureerd met behulp van de Installer Toolkit?
Hoe kan de Envoy-S Gemeten worden geconfigureerd met behulp van de Installer Toolkit?
Leer hoe u de Installer Toolkit kunt gebruiken om een succesvolle installatie van Enphase Micro-omvormers te bevestigen, meters in te schakelen, AC-batterijen te configureren, de Tariefstructuur in te stellen en de Envoy-S aan te sluiten voor rapportage aan Enlighten.

Gemeten Setup

Als er een productie- en consumptiemetingen nodig is voor het systeem, heeft u in dit stadium meetstroom transformatoren geïnstalleerd. Gebruik de Installer Toolkit met de ingebouwde Meter Wizard om de werking van de meters te controleren en deze in te schakelen tijdens het inbedrijfstellingsproces. Bekijk de video hieronder om te leren hoe.

Als u vragen heeft over de fysieke installatie en bedrading van de metering CTs, kunt u die informatie vinden op de pagina Installeren.

Gebruik de Enphase Meter Wizard
Gebruik de Enphase Meter Wizard
De Meter Wizard helpt u bij het succesvol verifiëren en configureren van Enphase metingen voor uw klanten.

Verbind de Envoy met het internet

In deze stap-voor-stap Aan de Slag Gids leert u hoe u een gezant-S op het internet kunt aansluiten met behulp van een van de vier opties, waaronder de Enphase Mobiele Verbinding cellulaire oplossing.

Een Envoy Overzicht Rapport Uitvoeren

Zodra u hebt bevestigd dat het systeem met succes in gebruik is genomen, kunt u de verbinding met de Envoy verbreken. U heeft de mogelijkheid om een samenvattend rapport met details over de installatie te bekijken en te e-mailen. Bekijk de bovenstaande video's of bezoek deze Help-pagina's van de Installer Toolkit voor meer informatie:

Clock Icon

Het inschakelen van de Productie Stand-by Modus

Zodra u hebt gecontroleerd of uw nieuwe systeem operationeel is, kunt u de stand-by modus Enphase Productie gebruiken om de stroomproductie uit te schakelen terwijl u op de PTO wacht. Geen truckrolls nodig om de volgende PTO weer in te schakelen! (Vergeet niet dat de Envoy en PV-zonnecircuits moeten worden ingeschakeld in de Productie Stand-by Modus van de gebruiker!)

Zie onze gids voor meer informatie over de Productie Stand-by Modus.

Enphase Installer Toolkit Icon

Problemen oplossen met de Installer Toolkit

Deze Aan de Slag Gids is voor de elektricien of voorman op locatie die verantwoordelijk is voor de controle van de werking van het Enphase-systeem op de installatie locatie met behulp van de Envoy-S Gemeten en de Enphase Installer Toolkit mobiele applicatie.

De efficiëntie van de installatie verbeteren met behulp van de Installer Toolkit
De efficiëntie van de installatie verbeteren met behulp van de Installer Toolkit
Wilt u meer weten over het gebruik van de Installer Toolkit? Bekijk deze vooraf opgenomen webcast voor diepgaande begeleiding bij het gebruik van de Installer Toolkit om uw systemen in bedrijf te stellen en uw installatie-efficiëntie te verbeteren.