Wat is API-toegang en waarvoor wordt deze gebruikt?

Lees meer over API-toegang en hoe deze in verband staat met uw Enphase-systeem.

De Enlighten-API (Application Programming Interface) geeft mobiele apps, bouwmanagementhulpmiddelen en andere softwaretoepassingen toegang tot de systeemprestatiegegevens van Enlighten, en staat het gebruik ervan toe.

Standaard staan alle systemen in Enlighten API-toegang toe. Een eigenaar kan echter de API-instellingen van zijn systeem beheren en deze functie uitschakelen, of de toegang tot een individuele toepassing intrekken.

Een toepassing heeft toegang tot de systeemprestatiegegevens indien:

• de API-instellingen voor een systeem ingeschakeld zijn;
  • een toepassing API-toegang aan de systeemeigenaar vraagt;
  • de systeemeigenaar API-toegang verleent aan een toepassing.

API-toegang beheren

1. Ga om API-toegang in of uit te schakelen naar de pagina Instellingen (settings_icon) en scrol naar beneden naar API-instellingen in het deelvenster Privacy-instellingen.
    Privacy_API_Settings
  2. Vink het vak naast API-toegang toestaan…. uit om uit te schakelen, of aan om in te schakelen.
  3. Klik op Opslaan.

Klik om de toestemmingen voor API-toegang te zien op het tabblad Account en scrol naar beneden naar API-toegang.
API_Enlighten_Mgr

Om te zien welke toepassingen API-toegang tot het systeem hebben, klikt u op Toepassingen met API-toegang tonen.

Om API-toegang voor een bepaalde toepassing in te trekken, klikt u op toegang Intrekken naast de toepassingsnaam.

Voor professionals met vlootmanagementmogelijkheden kunt u ook op de link klikken naar Systemen die API-toegang toestaan tonen.

API-toegang verlenen

Als u een systeemeigenaar bent, vraagt een toepassing om API-toegang middels een link zoals deze, of in een e-mail of in de toepassing zelf:

https://enlighten.enphaseenergy.com/app_user_auth/new?app_id=1234567890000

API-toegang verlenen:

1. klik op de ontvangen link. Dit brengt u naar Enlighten; u wordt mogelijk gevraagd zich aan te melden.
  2. U krijgt een toegangspagina te zien zoals deze. Indien u wilt, kunt u de toepassingsbeschrijving lezen.
  3. Klik op Ja, sta toegang toe.

Raadpleeg voor meer informatie de Enlighten API-documentatie.