Wat is nodig om fase 3 te doorlopen – Goede communicatie tot stand gebracht?

Leer de factoren die bepalen wanneer fase 3 van de Activeringscontrolelijst - Goede communicatie tot stand gebracht - voltooid is

Goede communicatie tot stand gebracht betekent dat de signaalsterkte tussen de micro-omvormers en de Envoy ten minste drie staven bedraagt. Deze controle kan enkel doorlopen worden indien er daglicht is (aangezien de micro-omvormers alleen maar gedurende uren met daglicht met de Envoy kunnen communiceren), en als het stroomcircuit van de micro-omvormer gevoed is (de stroomonderbrekers staan in de AAN-positie).

U kunt de signaalsterkte controleren op het lcd-scherm van de Envoy door een Envoy-communicatiecontrole uit te voeren. Houd de Envoy-menuknop ingedrukt en laat los wanneer u op het lcd-scherm Communicatiecontrole inschakelen ziet verschijnen. Wanneer de Envoy start met het detecteren van de micro-omvormers, toont het lcd-scherm het niveau van communicatie over het elektriciteitsnet (van nul tot vijf staven).

De communicatiecontrole kan tot 15 minuten duren. Hier zijn enkele handelingen die u kunt uitvoeren indien de signaalsterkte aan het einde van de controle minder dan drie staven aangeeft:

• Controleer of de Envoy direct op een muurstopcontact aangesloten is. Indien de Envoy aangesloten is op een contactdoos of een overspanningsafleider, verwijder deze dan en sluit de Envoy direct op een muurstopcontact aan;
  • koppel alle andere apparaten los die het stopcontact delen met de Envoy;
  • verplaats de Envoy dichter bij het laadcentrum. Hierdoor zorgt u dat de Envoy het sterkst mogelijke communicatiesignaal van elke micro-omvormer ontvangt. Raadpleeg de Envoy-handleiding voor meer informatie.
  • Indien de Envoy op een circuit zit dat diverse andere elektronische apparaten voedt, verplaats de Envoy dan naar een circuit met minder apparaten. Apparaten die een circuit delen met de Envoy kunnen voor ruis zorgen op de communicatie over het elektriciteitsnet.

Nadat u enkele of al deze handelingen uitgevoerd heeft, voert u een nieuwe Envoy-communicatiecontrole uit. Indien de Envoy aan het einde van de controle nog steeds minder dan drie staven aangeeft, raadpleeg dan de Envoy-handleiding voor aanvullende probleemoplossingsstappen of neem contact op met de Enphase-klantenondersteuning.