Wat is nodig om fase 2 te doorlopen – Verbinding maken?

Bekijk meer informatie over fase 2 van de Activeringscontrolelijst - Verbinding maken

Een systeem blijft in Fase 2 – Verbinding maken totdat de Envoy(s) die u in fase 1 ingevoerd heeft rapporteert/rapporteren.

Indien u de Envoy op locatie ingesteld heeft en het systeem zich nog steeds in fase 2 - Verbinding maken bevindt, controleer dan het lcd-scherm van de Envoy. Als het scherm +Web weergeeft, dan is er een verbinding tussen de Envoy en Enlighten, en zal het systeem deze controle spoedig doorlopen.

Als het lcd-scherm van de Envoy –Web weergeeft, controleer dan dat de Envoy een geldig IP-adres heeft en dat dit niet het adres van de fabriek is (169.x.x.x); een geldig IP-adres is doorgaans 192.xxx.xx of 10.xxx.xx.

Als u geen geldig IP-adres heeft, controleer dan de ethernetverbinding tussen de Envoy en de router op locatie. Als de router te ver van de Envoy staat (omdat de Envoy in de buurt van het laadcentrum moet staan), is het mogelijk dat u een draadloze router of ethernetbruggen moet gebruiken.

Wanneer u eenmaal een geldig IP-adres heeft, is het mogelijk dat u tot 15 minuten moet wachten voordat de Envoy aan Enlighten rapporteert. Probeer de volgende oplossingen indien u na 15 minuten nog steeds -Web ziet:

• controleer of de locatie een werkende internetverbinding heeft; controleer of het modem en de router juist functioneren;
  • voer een stroomcyclus uit op 1) modem, 2) router en 3) Envoy (in deze volgorde). Om een stroomcyclus uit te voeren, haalt u de stekker van het apparaat uit het stopcontact, laat ten minste 30 seconden rusten en steek de stekker dan weer terug. Laat ieder apparaat volledig opnieuw opstarten voordat u de stroomcyclus op het volgende apparaat uitvoert.

Als u nog steeds niet in staat bent door te gaan naar de volgende fase, raadpleeg dan de Envoy-handleiding voor aanvullende probleemoplossingsstappen, of neem contact op met de Enphase-klantenondersteuning.