Kan ik een ander weerstation kiezen voor de weergegevens van een systeem?

Lees hoe Enphase de weervoorspellingsgegevens selecteert in Enlighten, en hoe u wijzigingen kunt maken

Enlighten haalt weersinformatie op uit Weather Underground, een service die realtime weerrapporten biedt, verzameld bij meer dan 10.000 weerstations op vliegvelden en bij meer dan 33.000 persoonlijke weerstations.

Enlighten toont weergegevens verzameld bij het weerstation van het vliegveld dat zich het dichtst bij het PV-systeem bevindt, en slaat deze gegevens op. U kunt een ander weerstation van Weather Underground voor een systeem kiezen door de hier vermelde stappen te volgen.

1. Selecteer het tabblad Instellingen.
  2. Scrol naar beneden naar het deelvenster Instellingen weergeven.
    De stations-id van Weather Underground wordt in Systeemweer weergegeven.
  3. Om een ander weerstation voor het systeem te vinden, klikt u op de link Een ander Weather Underground-station vinden. Er wordt dan een kaart van Weather Underground geopend voor het gebied van het systeem.
  4. Zoek op de website van Weather Underground een station dat u wilt gebruiken, en klik vervolgens op dat pictogram.
    Opmerking
    Alleen weerstations die een pictogram tonen van de huidige weersomstandigheid (zon, bewolking, enz.) geven actuele weersomstandigheden en temperaturen weer in Enlighten. Weerstations zonder een pictogram met een weersomstandigheid geven alleen de temperatuur weer.

Het is mogelijk dat u een station vindt dat dichterbij ligt dan het weerstation op het vliegveld, maar Enphase adviseert dat u een station kiest dat actuele weersomstandigheden levert.

5. De stations-id staat in de linkerbovenhoek van het weerstationsscherm.
  6. Voer de nieuwe stations-id in Enlighten in.
  7. Klik op Opslaan.

Als u graag een persoonlijk weerstation wilt hebben, klikt u op de link Krijg uw eigen persoonlijke weerstation.