Ik weet dat er een verbruiksmeter in een systeem is geïnstalleerd. Waarom kan ik daar de gegevens niet van zien in Enlighten?

Lees hoe u toegang kunt aanvragen tot de verbruiksgegevens van een systeem met een geïnstalleerde verbruiksmeter.

In tegenstelling tot de productie van zonne-energie kunnen uit verbruiksgegevens persoonlijke gedragspatronen worden opgemaakt. Ter bescherming van de privacy van de consument kan standaard alleen de bewoner van het huis de verbruiksgegevens zien. Als u de verbruiksgegevens wilt zien om storingen op te lossen of voor andere doeleinden, kunt u de bewoner verzoeken u toegang te verlenen.

Als u toegang tot de verbruiksgegevens wilt krijgen voor een systeem, klikt u op het tabblad Apparaten en scrolt u naar de onderkant van de pagina. Hier wordt de informatie van de verbruiksmeter getoond. Klik op de knop Toegang vragen tot verbruiksgegevens.

Vragen om verbruiksgegevens

Enlighten stuurt de eigenaar (indien het systeem het eigendom van de bewoner is) of de host (indien het systeem het eigendom is van derden) een e-mail waarin uw verzoek wordt uitgelegd. In deze e-mail staat ook een link om het verzoek goed te keuren.