Hoe los ik de systeemstatus Envoy rapporteert niet op?

Bekijk de stappen over hoe de systeemstatusberichten te diagnosticeren

De systeemstatus Envoy rapporteert niet kan meestal door de systeemeigenaar opgelost worden en vereist doorgaans geen onderhoudsbezoek.

Vraag de systeemeigenaar het scherm op de Envoy te controleren. Als het scherm "-Web" aangeeft, dan is er een probleem met de internetverbinding. Vraag de systeemeigenaar om de volgende handelingen uit te voeren om de internetverbinding tussen de Envvoy en Enlighten te herstellen:

• Heeft u een Envoy met een draadloze adapter?
    • De Envoy met Wi-Fi heeft twee USB-poorten. Controleer terwijl u van de voorkant naar de Envoy kijkt of de draadloze adapter op de linker poort aangesloten is. Envoys met maar één USB-poort ondersteunen geen Wi-Fi.
    • Controleer of de draadloze adapter volledig in de USB-poort van de Envoy gestoken is.

• Staat er een metalen object tussen de Envoy en de breedbandrouter? Objecten met genoeg metaal die in het pad van het draadloze signaal geplaatst zijn kunnen storingen veroorzaken.
  • Is er een stroomstoring geweest? Controleer de stroomaansluitingen van de Envoy en de internetrouter. Controleer of beide spanning hebben en zet vervolgens de stroom in deze volgorde aan: DSL/kabelmodem, router en dan de Envoy.
  • Gebruik de menuknop (aan de rechterkant van de Envoy) om "Nieuw IP-adres ophalen" te selecteren, wacht vervolgens ongeveer 60 seconden totdat het nieuwe IP-adres verschijnt. In de Envoy-producthandleiding kan de eigenaar meer informatie over Envoy-menuopdrachten vinden.
  • Controleer of de ethernetkabel tussen de Envoy en de breedbandrouter aangesloten is. Om dit zeker te weten dient de eigenaar de kabel mogelijk te verwijderen en opnieuw aan te sluiten, waarbij hij er zeker van is dat de stekker stevig op zijn plaats vastzit (er moet een klik te horen zijn).
  • Zijn er PLC-bruggen? Zo ja, controleer dan of de voedingsled aan is en of de PLC-activiteitsled knippert.

Vraag de systeemeigenaar nadat hij deze probleemoplossingsactiviteiten uitgevoerd heeft om het scherm van de Envoy opnieuw te controleren. Als "+Web" op het scherm te zien is, dan heeft de Envoy opnieuw verbinding met het internet en moet de systeemstatus in Enlighten binnen 15 minuten weer op Normaal staan. Neem contact op met de klantenondersteuning van Enphase indien er nog steeds "-Web" staat.

Gerelateerde categorieën: Software Enlighten Manager Envoy